Ik ben Danielle van Dort en heb in maart 2011 Viedrus opgericht. Ik ben sinds 1993 werkzaam als psycholoog in de volwassenzorg, en heb ervaring opgedaan met een breed spectrum aan klachten en behandelingen. Zowel individuele- als groeps- als relatiebehandelingen.

Ik zie mezelf als een enthousiaste en pragmatisch werkende psycholoog. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich bij mij dusdanig op hun gemak voelen, dat ze datgene wat ze ter sprake willen brengen, ook daadwerkelijk ter sprake durven brengen. In die zin besteed ik veel tijd aan het opbouwen van een goede relatie, afgestemd op het tempo van de cliënt (de een vertrouwt iemand sneller dan de ander). Daarnaast wil ik graag dat een cliënt na een gesprek/behandeling bij mij, niet alleen meer inzicht heeft gekregen in zijn of haar klachten, maar ook daadwerkelijk een vertaalslag weet te maken naar het dagelijks leven.

Naast mijn werk binnen de praktijk van Viedrus ben ik werkzaam op de afdeling Medische Psychologie van de Isala Klinieken te Zwolle.

Kwalificaties en registraties

 • Doctoraal Klinische & Gezondheidspsychologie
 • BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog; nummer 29049884425
 • BIG- geregistreerd als Psychotherapeut: nummer 49049884416
 • Ingeschreven in het Specialistenregister van Klinisch Psychologen: nummer 29049884425
 • Medisch Psycholoog LVMP
 • KOP-therapeut (kortdurende oncologische psychotherapie)
 • EMDR-therapeut
 • Mindfulness trainer

 


Ik ben Jorrit Schoot en sinds 2002 werkzaam in de psychologische zorg. Ik ben ervaren in de diagnostiek en behandeling van cliënten met verschillende psychische klachten, waaronder bijvoorbeeld de behandeling van depressie, post traumatische stress stoornis, angstklachten, burnout, rouwverwerking en klachten op het gebied van zelfbeeld. Ik vind het belangrijk om u te helpen op een transparante, doelgerichte manier en samen met u te onderzoeken welke stappen nodig zijn om de klachten te verminderen of beter met de problemen om te kunnen gaan.

Naast mijn werk bij Viedrus ben ik werkzaam op de afdeling Medische Psychologie van de Isala Klinieken

Registraties

 • Klinisch Psycholoog
 • Psychotherapeut
 • Congnitief gedragstherapeut
 • EMDR practitioner
 • Mindfulness trainer
 • Supervisor VGCT
Header Over Viedrus
De naam van de praktijk „Viedrus“ verwijst naar de voormalige naam van de rivier de Vecht: Vidrus. Naar verluidt werd de rivier, toen een prins genaamd Vechtan in de rivier viel en verdronk, omgedoopt tot rivier de Vecht.
Maar tevens verwijst Viedrus naar `la vie`, wat, zoals bij velen bekend, `het leven`, betekent.

Rivier De vecht - 

Overijssel

Enerzijds is voor deze naam gekozen vanwege de geografische ligging van de praktijk, in het vechtdaldorp Dalfsen. Anderzijds is een rivier een mooie metafoor voor „het leven“.

Net zoals een rivier onherroepelijk van punt A naar punt B stroomt, en nooit andersom, loopt ook het leven van punt A naar punt B, en is er hoe dan ook sprake van een voorwaardse beweging.
Een rivier kan diverse obstakels tegenkomen, kleine obstakels in de vorm van bijvoorbeeld rotsen, stenen of drijfhout, of grotere obstakels in de vorm van sluizen en stuwen. De rivier zal ondanks deze obstakels zijn weg moeten vinden, soms harder stromend, soms zachter stromend en soms tijdelijk stilstaand, om uiteindelijk toch zijn weg te vervolgen.

Ook voor het leven geldt dat er kleine en (hele) grote obstakels op het pad kunnen komen, die als het ware de stroom verstoren. De kunst is om ook dan een manier te vinden om deze obstakels uit de weg te ruimen, dan wel er omheen te manouvreren, om zodoende de weg in het leven te kunnen vervolgen. Soms lukt dit op eigen kracht, soms is het prettig om daarbij hulp te ontvangen.

Voor die hulp kunt u terecht bij Viedrus.
Downloads ................
 


Algemene brochure
algemene brochure.pdf

Mindfulness brochure
mindfulnesstraining.pdf